top of page

De Makerscentrale is uit passie en nood geboren. Er is een schreeuwend tekort aan creatieve en betaalbare werkruimte in de stad. Met de Makerscentrale zetten we een eerste stap om hier verandering in te brengen. Maar dit is pas het begin van ons avontuur, we zoeken meer locaties en we hebben nog meer wilde plannen om het creatieve makersklimaat eindelijk een waardige plek in Leiden te bieden.

Over ons

"Stichting Kultuurmakers is de nieuwe aanjager op experimenteel, cultureel & innovatief gebied in Leiden."

Stichting Kultuurmakers

Stichting Kultuurmakers is de nieuwe aanjager op experimenteel, cultureel & innovatief gebied in Leiden. Kultuurmakers is ontstaan vanuit de intrinsieke drive om de stad te verbeteren, de ‘jonge makers-cultuur’ nieuw leven in te blazen en creatieven een podium, de ruimte en begeleiding te kunnen bieden. 

 

De Kultuurmakers proeven, voelen en zien namelijk dat Leiden enorm veel potentie heeft, maar dat het ontbreekt aan locaties, durf en steun van de Gemeente Leiden. Creatieve plekken waar de ruimte is om jezelf te ontdekken, te ontplooien en onderdeel van uit te maken. Om zo samen het creatieve- en makersklimaat in de stad naar een volgend level te tillen.

 

Wij geloven dat de juiste vorm van inspiratie, kennis en netwerk dé vonken zijn om een nieuw idee te ontvlammen of een fris perspectief te bieden. De missie van de Kultuurmakers is om de creativiteit in de stad weer tot bloei te brengen.

Kunst, cultuur & innovatie

Onze drijfveer is om plekken te bieden aan jonge makers, startups en creatieve jongeren en beginners. Zij moeten te allen tijde een eigen plek hebben om zich te ontwikkelen naar een volgend niveau en vanuit het hart te creëren. Centraal staat hierin dat we focussen op makers met een vernieuwende en frisse blik. Ze zijn niet bang om nieuwe cross-overs te zoeken of nieuwe technieken uit te proberen. 

 

Ontmoeting & verbinding

Met steeds meer digitale middelen en meer mensen die vanuit huis werken is ontmoeting en verbinding steeds belangrijker aan het worden. We willen daarom focussen op het ontmoeten en verbinden van makers, bedrijven en pioniers. 

 

Leren & ontwikkelen

Het uitdagen van creatieve makers is de derde pijler. Door kennis te delen willen we makers de tools geven om zich te ontplooien en te ontwikkelen. Met deze kennis kunnen ze nieuwe projecten en/of bedrijven starten die de Leidse creatieve sector stimuleren. Dit willen we doen met de Kultuurmakers Academy, een jaarprogramma waarin jonge creatievelingen de kennis, ervaring en tools krijgen om zich nog verder te ontwikkelen. Hierover binnenkort meer!

bottom of page